medische pedicure - gespecialiseerde voetverzorging
FAQs

FAQs

Frequently Asked Questions 

We hebben énkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Heb je je antwoord niet gevonden? Of heb je een andere vraag? Laat het ons zeker weten.

Contacteer ons vrijblijvend.

1.      Wat is het verschil tussen

een basis pedicure en een medische pedicure?


Een basis pedicure is een voetverzorging bij normale, gezonde voeten en is gericht op esthetiek. 

Tijdens een basis pedicure worden er geen nagel- en/of huidaandoeningen behandeld.


Bij een medische pedicure of gespecialiseerde voetverzorging worden eventuele medische aandoeningen zoals kalk/schimmelnagels, eelt, kloven, likdoorns, ingegroeide nagels e.d. met de beste zorgen behandeld.  Daarnaast worden ook specialistische behandelingen uitgevoerd , zoals de behandeling van de risicovoet, ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, kanker) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, medicatie inname) waarbij een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.  Daar mag een basis pedicure verzorgster zich natuurlijk helemaal niet aan wagen. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.


Ook is een medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij enkele behandelingen juist niet mogen worden uitgevoer en weet wanneer zij u moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Weet u niet goed welke behandeling voor u geschikt is, contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

2.     Is het nodig om mijn voeten te wassen voor mijn behandeling?


Dat is niet verplicht. Uw voeten worden voor elke behandeling gereinigd en onstmet.

Natuurlijk moet je uw voeten dagelijks voorzien van een goede voethygiéne.


3.    Hoe vaak moet ik naar een medische pedicure?


Dit is natuurlijk afhankelijk van uw ´voet´ situatie. Mensen met pijnlijke voetaandoeningen hebben soms wel om de 3 of 4 weken een gespecialiseerde voetverzorging nodig.

Ook als u last heeft van bv. ingroeiende nagels, schimmel/kalknagels wordt er al sneller een opvolg behandeling gepland.

Het gemiddelde ligt wel om de 5-7 weken.  Heeft u weinig of geen problemen aan uw voeten dan is een bezoek om de 2 maanden reeds voldoende.


Het is wel een misverstand dat wanneer u geen problemen heeft aan uw voeten, u ook niet naar de medische pedicure hoeft. Veel problemen kunnen voorkomen worden bij een regelmatig bezoek. Zoals bv. likdoorns, kloven, schimmelnagels en ingroeiende teennagels.

Een gespecialiseerde voetverzorgster kan tijdig problemen herkennen én deze voorkomen.

Zeker bij het ouder worden is het zo dat een regelmatig bezoek ervoor kan zorgen dat u de kans op huid en nagelproblemen voorkomt of aanzienlijk verkleind.